De vloer die je meubels extra laat schitteren

Bijna iedereen heeft dezelfde vloer in huis liggen. Bij je buren heb je hetzelfde soort laminaat gezien, parket vloeren zijn er in overvloed en ook de vinylvloer zie je steeds opduiken. Al deze vloeren hebben dezelfde standaard prints en kleuren... Tijd voor iets anders! 

Waar veel mensen tegenaan lopen is dat ze kiezen voor een te drukke vloer. Ze willen dat de vloer opvalt maar je meubels mogen niet wegvallen. Een eyecatcher voor je eyecatchers dus. Dit is een perfecte situatie voor gietvloeren.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer wordt gemaakt van kunststofharsen. De vloer wordt gegoten in plaats van gelegd waardoor er geen naden in je vloer te zien zullen zijn. Gietvloeren worden zowel thuis als op kantoor en in winkels gebruikt. Zo'n vloer is slijtvast en je kan de mooiste kleuren kiezen. Gietvloeren kunnen gegoten worden op elke ondervloer (mits deze droog en vast is!). Dit gebeurt in verschillende lagen. Daarna wordt de vloer afgewerkt met een lak, glans of matte coating en natuurlijk een antislip laag. Deze vloeren gaan gemiddeld 15 tot 20 jaar mee.

Doordat er geen naden in deze harde vloer zijn, anders dan alle andere klassieke vloeren, is een gietvloer stof- en vloeistofdicht. Hierdoor is het ook een van de meest hygiënische vloeren en zijn ze heel makkelijk in onderhoud. Ook is het mogelijk om vloerverwarming te nemen.

Ik wil een gietvloer! Wat nu?

Afhankelijk van je gekozen type gietvloer duurt het plaatsen hiervan tussen de 1-3 dagen. Alleen bij gietvloeren waar cement in wordt gemengd duurt het plaatsen 4-5 dagen. Cement heeft namelijk langer de tijd nodig om te drogen. Het voordeel van een gietvloer is dat de kleuren keuzes net zo oneindig zijn als bij verf. Welke kleur je ook wilt, hij is er. Ook is het mogelijk om een glitter swirl in je vloer te verwerken. Marmer en beton looks zijn ook mogelijk, de keuzes zijn oneindig.

De vraag is dus niet of je een gietvloer kiest, maar wanneer!

Maak jouw eigen website met JouwWeb