Houten jaloezieën, de nieuwe gordijnen!

Hout is een van de weinige materialen dat decoratief, praktisch en tijdloos is. De mogelijkheden met het werken met houten materialen voor het inrichten van je woning is eindeloos! Of je nu meer houdt van strakke zwarte vormen, of van meer het romantische donkerbruin eiken hout, het is allemaal mogelijk. Voor houten vloeren kun je kan je kiezen uit elegante parketvloeren of simpel laminaat. Wanneer je massief hout gebruikt is dit bovendien van hoge kwaliteit en heel erg duurzaam. Dat je met hout veel kanten op kunt bewijst zich ook aan de mogelijkheden voor het raam. Of je nu liever modern hebt met veel glas of meer een klassieke landelijke stijl hebt, het maakt niet uit. Voor het inrichten van mijn nieuwe huisje heb ik daarom ook gekozen voor houten jaloezieën!

Het voordeel van houten lamellen is dat je het lichtinval zelf kunt regelen; je kamer helemaal donker kunt maken wanneer je dat wilt. Met goede houten lamellen op maat gemaakt, kan je ervoor kiezen de lamellen op verschillende manieren open te doen. In tegendeel tot gordijnen, waar alleen de mogelijkheid is ze open of dicht te doen. Met jaloezieën kun je een beetje licht doorlaten, helemaal gesloten, of zelfs helemaal open, deze mogelijkheden heeft mij geholpen met de keuze voor jaloezieën. Aangezien ik een voorliefde voor houten materialen heb, is het logisch dit materiaal te gebruiken voor mijn jaloezieën.

De mooiste houten lamellen die ik heb kunnen vinden zijn toch ook die met een houten kleur. Hieronder kun je duidelijk zien hoe mooi dat terugkomt in het tafelblad, en hoe dit in elkaar overloopt.

Als je toch niet zo gek bent op de kleur van hout; je hebt lamellen in allerlei kleuren! Als je liever een lichte woonkamer of keuken hebt, kies dan voor witte lamellen, wanneer je toch iets meer de warmte opzoekt, kan je kiezen uit donkergrijze of zwarte lamellen!