Doe het zelf tips van ervaren dakdekkers

Het is erg belangrijk om goed na te denken over het type dakbedekking, wat u op het dak van uw woning laat plaatsen. Wist u bijvoorbeeld dat de dakbedekking een grote invloed heeft op de isolatiewaarde van uw woning? Een groen dak is bijvoorbeeld veel energiezuiniger dan een bitumen dakbedekking. Daarentegen is een bitumen dakbedekking goedkoper. Welke overwegingen heeft u gemaakt bij het selecteren van het type dakbedekking op uw dak? Wij spraken een erkende dak medewerker, die ons meer vertelde over klussen die u zelf aan en rond uw dak uit kunt voeren. 

Onderhoud aan het dak uitvoeren

Allereerst is het belangrijk om uw dak regelmatig te inspecteren op lekkages. Via een lekkage aan de dakbedekking kan er vocht bij uw woning naar binnen sijpelen. Eenmaal onder de dakbedekking trekt het vocht in de dakconstructie. In het geval van een houten constructie resulteert dit mogelijk in houtrot. Door de lekkage tijdig te herkennen, kunt u deze direct aanpakken. Zorg dat het vocht wordt opgevangen en dek de schade aan de dakbedekking af met stukken plastic. Een dakdekker kan de schade vervolgens voor u repareren. Zelf schade aan uw dakbedekking herstellen blijkt vaak erg lastig te zijn. Kapotte dakpannen kunt u vanzelfsprekend wel zelf vervangen.

Haal takken van uw dakbedekking in de herfst

Naast het feit dat u uw dak zelf kunt inspecteren op schade, is het ook belangrijk om takken van het dak te halen. Wanneer de takken te lang op de dakbedekking blijven liggen, kan dit voor onnodige schade zorgen. Ga daarom bij een herfststorm altijd even uw dak op, om deze te controleren. Het is bij verschillende soorten dakbedekking onverstandig om over het dak te lopen. Hiermee zou u de schade aan de dakbedekking kunnen verergeren. Een hark of bijvoorbeeld een lange stok kunnen een uitkomst bieden voor het verwijderen van de takken.

Maak jouw eigen website met JouwWeb