Hardhouten vloeren en honden 

Je houdt van houten vloeren in het huis maar er is een probleem; je hebt een hond. Veel mensen met honden vragen zich af of het mogelijk is om een houtenvloer mooi te houden met huisdieren. Honden kunnen namelijk krassen veroorzaken op de vloer met hun nagels.

Na verloop van de tijd zijn de krassen bijna niet tegen te houden. Wel zijn er verschillende manieren om het zoveel mogelijk tegen te gaan. Voor de installatie van de vloer is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren.

 

Het eerste is dat er verschillende afwerkingen mogelijk zijn. Een mat gelakte vloer kan bijvoorbeeld erg goed tegen krassen en is ook zeer duurzaam. Veel kantoren maken hier gebruik van. Kleine krassen zijn met deze afwerking ook bijna niet te zien.  Denk ook aan de hardheid van de vloer. Het zal niet veel helpen. Toch raad ik een hoge Janka rating aan als je zoveel mogelijk krassen van uw hond wil voorkomen. Toch heeft het niet zoveel effect en het voorkomt niet dat er krassen komen op het oppervlak. 

 

Denk ook na over de textuur. Kies daarom niet voor de zachtere houtsoorten. Kijk bijvoorbeeld naar ruig uitziende houten vloeren. De krassen zullen dan nauwelijks opvallen. Kleuren zijn ook belangrijk. Natuurlijke kleuren verstoppen krassen beter dan gekleurde houten vloeren. Wanneer er diepe krassen ontstaan, zul je merken dat de kleur ook verdwijnt. Dit wil je natuurlijk niet hebben.

Ook is het bij een echte houtenvloer mogelijk om de krassen eruit te schuren. Als ze niet te diep zijn is dit makkelijk te doen. Je vloer eens in het jaar oliën doet ook wonderen.

Na 15 tot 20 jaar gebruik zal je vloer er niet meer zo goed als nieuw uitzien. Daarvoor kun je altijd nog bedrijven inschakelen voor renovatie. Zij zullen ervoor zorgen dat je vloer weer een mooie uitstraling krijgt.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb