Een verstopping in huis kan ontzettend vervelend zijn! Als gevolg van de verstopping komt er een nare stank in huis te hangen. Daarbij kan de verstopping ertoe leiden, dat het water steeds moeizamer wegstroomt uit je sanitaire voorzieningen. Mocht een toilet of douche overstromen, dan kan er vochtschade aan meubels ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan houtrot in je houten vloer, schade aan een houten kastje in de badkamer, enzovoorts. Reden genoeg om een verstopte afvoerleiding zo goed mogelijk tegen te gaan. Een verstopping verhelpen kun je niet altijd zonder professionele hulp. Contact opnemen met een ontstoppingsdienst in Kortrijk of een plaats in de buurt kan hierdoor aan te raden zijn.

 

Ontstaan van een verstopping in de afvoer

Een afvoer kan als gevolg van verschillende redenen verstopt raken. Denk bijvoorbeeld aan een verstopping door restafval, wat in de afvoer gestroomd is. Onder restafval verstaan we onder meer dikke proppen met toiletpapier, zeepresten bij het douchen of badderen, enzovoorts. In de keuken zijn er mogelijk etensresten in de afvoer gestroomd, waardoor een ophoping in de afvoerleiding is ontstaan. Deze ophoping vormt het begin van een verstopping. Door het restafval buiten de afvoer te houden, neemt de kans op verstoppingen sterk af.

 

Oplossingen voor afvoerverstoppingen

Het oplossen van een verstopping in de afvoer kun je in eerste instantie zelf proberen. Maak gebruik van een trekveer of ouderwetse ontstopper. Hiermee kun je de druk op de leidingen laten toenemen, waardoor het restafval als het ware van de wanden van een leiding wordt getrokken. Ook het gebruik van soda is populair bij het oplossen van een verstopping. Soda heeft een ontvettende werking. Ideaal voor bijvoorbeeld zeepresten of vette etensresten in de afvoer. Lukt het niet om de verstopping te verhelpen? Schakel in dat geval een loodgietersbedrijf in. Deze zijn vaak 24/7 bereikbaar in grote steden.

Maak jouw eigen website met JouwWeb