Wist je dat er normaliter veel meer ongediertesoorten binnen woningen leven, dan woningbezitters op voorhand verwachten? Denk bijvoorbeeld aan de bedwants, die zich in de slaapkamer ophoudt. Dit beestje is nauwelijks met het blote oog te zien, waardoor het diertje pas opvalt als je hier hinder van ondervindt. In het geval van de bedwants kun je te maken krijgen met rode bultjes en een vervelende jeuk op de huid. Naast de bedwants zijn er nog veel meer ongediertesoorten, die vaak nauwelijks opvallen. Denk ook aan de houtworm! De houtworm kan voor een ernstige schade aan meubels zorgen.

 

Schade aan meubels door ongedierte in huis

Een houtworm is feitelijk niets meer dan de larve van een tor of kever. Het diertje knaagt een gat in een houten constructie, om zich hier vervolgens een weg door te banen. De kleine houten snippers die hierbij vrijkomen gebruikt de houtworm om zich te voeden. Naast de houtworm kan ook een papiervisje of bijvoorbeeld een muis gevaarlijk zijn voor de staat van je meubels. Muizen knagen aan alles wat los en vast zit, waardoor meubels al snel ernstig beschadigd raken bij de aanwezigheid van dit ongedierte.

 

Professionele hulp bij ongedierte

De Bestrijdingsbrigade inschakelen is het overwegen waard bij de aanwezigheid van ongedierte in huis. Ongediertebestrijders kunnen verschillende soorten ongedierte bestrijden. Denk bijvoorbeeld aan de houtworm, muizen, ratten, wespen, mollen, de bedwants, vlooien, enzovoorts. Hierbij maken deze partijen vaak gebruik van dier- en milieuvriendelijke oplossingen. Het sterk verwarmen of verkoelen van een ruimte is hier een voorbeeld van. Met deze methodes is het gebruik van chemische gifstoffen niet langer noodzakelijk. Deze sprays en korrels worden wel vaak door particulieren ingezet. Iets wat schadelijk is voor mens en milieu. Daarbij zijn chemische middelen lang niet altijd efficiënt genoeg bij de bestrijding van het ongedierte.