Hoeveel beveiliging heb je in feite nodig?

De criminaliteit is aan het stijgen en dat is geen onbekend feit. Daarom haasten wij mensen tegenwoordig om onze bezittingen en gezin veilig te houden. Beveiliging heb je tegenwoordig nodig en het begint al bij het plaatsen van een stevig slot bij alle ramen en deuren van je huis. Hoeveel beveiliging je nodig hebt, hangt af van enkele factoren.

Van welke factoren hangt de mate van beveiliging in?

  1. De grootte van het huis

Wanneer je een groot huis hebt, is het belangrijk dat je alle in-en uitgangspunten en ramen inventariseert. Aan de hand daarvan kan je nagaan hoeveel camera’s je nodig hebt en hoe je elke hoek van het huis kan beveiligen. Er zijn verschillende beveiligingsopties en elke heeft een unieke wijze van installatie.

  1. Bezittingen en budget

Huizen met een groot huis en een aantrekkelijk uitzicht, waarbij alle bezittingen vanuit het raam en voordeur zichtbaar zijn, zijn aantrekkelijk voor dieven. Als jouw huis groot is, heb je ook voldoende beveiliging nodig. Dat wilt niet zeggen dat een klein huis met 2 kamers, kan volstaan met een stevige slot. Uiteindelijk bepaalt jouw budget ook hoeveel beveiliging je kunt permitteren.

  1. Woonplaats

De buurt waar je woont, speelt een grote rol bij het kiezen van adequate beveiliging. Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Maastricht zijn buurten waar de meeste misdrijven plaats vinden. En wanneer je in zo een buurt woont, waar het aantallen misdrijven blijft stijgen, dan is het belangrijk dat je jezelf, jouw gezin en huis ten alle tijde veilig houdt. Goede beveiliging is in deze buurten een prioriteit.

Snelle tips om jouw woning te beveiligen?

Deze tips zijn goedkope oplossingen die je nu al kunt gebruiken, om diefstal of inbraak bij jou thuis te voorkomen.

  1. Vervangen van de sloten

Wanneer je in een nieuw appartement gaat wonen, moet je al vanaf de eerste dat zorgen voor vervanging van de sloten. Je weet maar nooit bij wie er een kopie van de sleutel ligt. En wanneer je je sleutels kwijt bent heb je hulp bij het betreden van je woning nodig. Alleen een erkende en ervaren slotenmaker kan je hiermee helpen.

  1. Gebruik bewegingslichten

Bewegingslichten gaan aan als inbrekers jouw eigendom binnenkomen. Dit schrikt hen af, waardoor ze kunnen vluchten. Ze kunnen ook bang zijn dat er iemand in huis is.

  1. Verberg jouw kleine kostbaarheden

Veel inbrekers zijn te voet of moeten snel en gemakkelijk ontsnappen. Ze gaan op zoek naar de kleinste maar duurste items die ze snel kunnen stelen. Een van de meest voorkomende items zijn sieraden en kleine elektronica. Zorg ervoor dat deze niet gemakkelijk te zien zijn.

  1. Installeer een huisbeveiligingssysteem

De beste en meest complete manier om een huis te beschermen is natuurlijk het installeren van een huisbeveiligingssysteem. Dit kan een eenvoudig doe-het-zelfsysteem zijn of een eersteklas slim beveiligingssysteem met professionele bewaking. Het is aan jou om te beslissen voor welke functies je wilt springen, omdat er veel opties voor je beschikbaar zijn. Weet je niet waar je moet beginnen? Vraag een professionele slotenmaker om advies.

Maak jouw eigen website met JouwWeb