Tips voor het inrichten van een modern kantoor

Wanneer je op zoek bent naar inspiratie en tips voor de inrichting van een moderne kantoor dan ben je hier op het juiste adres. Welke elementen zie je vaak terug in een moderne kantoorinrichting en mag niet missen in jouw kantoor? Denk bijvoorbeeld aan een goede bureaustoel. Lees verder voor tips over een strakke inrichting.

Natuurlijk licht in je kantoor

Een moderne kantoorinrichting begint met een ruimte die gevuld is met daglicht. Hoe meer licht er is, hoe productiever mensen zijn.

Flexibele werkruimten

Jouw moderne kantoor zou niet modern zijn zonder flexwerkplekken. Dit zijn plekken waar iedere medewerker aan de slag kan, en ook omgetoverd kan worden naar een andere opstelling. Wees creatief met de ruimte en richt het zo vrij mogelijk te zijn.  

Laat de ruimte ademen

Openheid is een belangrijke factor in het ontwerp van een moderne kantoor. Voorheen werden werkplekken ingedeeld in blokken. Tegenwoordig draait het allemaal om openheid en transparantie zodat de ruimte meer ademt.

Milieuvriendelijk

Milieubewustzijn wordt alsmaar populairder. Niet alleen in ons dieet en dagelijkse dingen zoals het scheiden van afval. Ook op andere manieren komt het terug in onze leefstijl. Zo zijn planten in huis erg in trek. Door meer groen te plaatsen komt er meer zuurstof in de ruimte. En is de lucht die ingeademd wordt frisser.

Belichting van de ruimte

Licht is waarschijnlijk de belangrijkste element voor een moderne look. Werk licht is bijvoorbeeld een must. Maar ook sfeerlicht mag niet ontbreken. Niemand wilt graag onder fluorescerend licht werken. Wanneer je de perfecte combinatie vindt heeft de ruimte een ontspannen maar productieve sfeer.

Gebruik van glas

Glas is het ideale materiaal voor het scheiden van ruimtes, waarbij je de open atmosfeer behoudt. Met een glazen wand kun je een vergaderruimte creëren, een scheiding of een brainstorm wand waar medewerkers op kunnen schrijven.

Designer meubilair

Wil je jouw kantoorruimte volledig in stijl hebben ingericht, dan mag designmeubilair natuurlijk niet ontbreken. Mooie design bureaustoelen, designer conferentiestoelen en designer tafels passen perfect in een modern kantoorinrichting.