Word je elke ochtend wakker door vroege zonnestralen? Lees dan hier meer over zon verwerende screens

Gepubliceerd op 27 september 2021 om 09:32

Niks is vervelender dan wakker worden in de vroege ochtend door het felle buitenlicht. Vooral als het weekend is. Gelukkig zijn daar oplossingen voor. Één van de oplossingen zijn verduisterende gordijnen, maar heb je al wel eens gehoord van Zonverwerende screens? Hierdoor hoef je niet meer worden wakker gemaakt door de vroege zonnestralen. In dit artikel bespreek ik wat screens eigenlijk zijn en wat screens zo ideaal maakt. 

Wat zijn screens?

Screens zijn een vlakhangende zonwering, of wel, ze houden de zon buiten. Zonverwerende screens zijn dan ook de ideale manier om de binnentemperatuur van een woning of gebouw zo aangenaam mogelijk te houden. Een screen kun je typeren als een zonnescherm dat strak langs uw raam naar zowel boven als beneden kan bewegen. Sommige gaan handmatig, maar de meeste gaan tegenwoordig elektrisch. Eigenlijk is het vergelijkbaar met een rolluik, alleen is het materiaal verschillend. Een screen is gemaakt van stof, in plaats van aluminium, zoals wel het geval is bij een rolluik. 

Het voordeel van screens is dat ze, in tegenstelling tot verduisterende gordijnen, geen kostbare ruimte in beslag nemen. Je kunt gewoon langs de ramen heen blijven lopen en je hebt geen last van gordijnen.

Wat maakt screens warmtewerend?

Screens worden bevestigd aan de buitenkant van het raam en strak langs de gevel. Dit is bij bijvoorbeeld verduisterende gordijnen niet het geval. Deze zou namelijk aan de binnenkant worden geplaatst, waardoor je als het ware ruimte in je kamer weggeeft. Nog een voordeel van zonwerende screens is dat de zonnestralen geen mogelijkheid hebben om jouw ramen te raken. Kortom, het glas in de ramen kan niet worden opgewarmd door zonnestralen, dus je weert de warmte. Hierdoor blijft de binnentemperatuur lekker koel. Mocht je een airco hebben, dan bespaar je logischerwijs ook op de airconditioning kosten. De kamer blijft immers door de screens al heerlijk koel. 

Een screen heeft een doek dat de zonnestralen reflecteert. Dit doek is overigens ook bestand tegen weersinvloeden, zoals regen en hagel en het is vuilafstotend. De doeken van de screens zijn niet verduisterend. Gaat het jou dus alleen om de verduistering? Dan kun je het beste gaan voor verduisteringsgordijnen. Toch bieden de screens weer heel veel comfort en privacy.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.